Започнах да забравям все по-често... е усещане, което в повечето случаи

...
Започнах да забравям все по-често... е усещане, което в повечето случаи
Коментари Харесай

Учени: Забравянето помага на мозъка да учи

" Започнах да не помня все по-често... " е чувство, което в множеството случаи провокира паника измежду хората, споходени от него. Всъщност процесът на забравяне не е неточност или мотив за безпокойствие, а функционална характерност на мозъка, която му разрешава да взаимодейства динамично с околната среда, настояват ирландски учени, представени в уеб страницата на Тринити Колидж Дъблин.

Забравянето на някои неща е потребно и способства за по-гъвкаво държание. Човек стартира да взема по-добре преценени решения, споделят учените. Ако спомените са се зародили при условия, които не подхождат изцяло на актуалната среда, забравянето им може да има позитивен резултат.

Експертите считат още, че в действителност забравянето е развой на образование, при който мозъкът резервира избрани мемоари и изтрива други. „ Доколкото изискванията на околната среда въздействат върху скоростта на забравяне, специалстите предполагат, че то в действителност е част от мозъчните процеси, виновни за ученето, изясни Томас Райън, един от създателите на новата научна доктрина.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР